Wednesday, February 12, 2014

.: Opssss ! TER... :.

Assalamualaikum.
haihaihai ! semangat je aku nk update entri ni.hihi

TER...
faham ke tidak maksud 'ter' ni? 'ter' ni macam tak sengaja gitu.
korang pasti pernah TERsuka atau TERminat dengan seseorang kan?
ade sesiapa TERasa ke?tak baik tipu diri sendiri.nanti sengsara.haha
btw,aku pon pernah :p
tapi..
kena kawal lahh.ni aku nak share tips yang diambil dari kawan kakNuhaa. 
katanya tips ni cute & mujarab untuk diamalkan ;)

pertama : Jangan layan sangat perasaan TER tuhh.sila buang jauh-jauh perasaan tu.campak je dalam laut takpon tepi longkang.haha.cara ni memang sangat mujarab bagi aku tapi takde la aku campak gitu.hihi

kedua : Anggaplah dengan yakin bahawa hamba Allah itu dah nikah ataupon dah tunang.errr boleh ke nak anggap gitu ?

ketiga : Bayangkan yang kita sedang bertepuk sebelah tangan.sememangnya takkan berbunyi.jangan jadi 'SS' *syok sendiri,syok dimana kita anggap dia pon suka kita* erkk T.T

boleh je sesiapa nak cuba langkah2 diatas bagi mencegah zina.

tetapi...
kalau dah TERsuka sangat dan dah ready,boleh masuk meminang terus ~
lalalala~

keep smiling,it's sunnah.
:)

3 comments:

  1. Bila dah byk kali "ter" "ter" ni mmg susah nk lupakan...how should i do ? ? ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila start TER tu,cepat2 istighfar.insyaAllah masalah ni dapat diselesaikan :)
      satu lagi,sibukkan diri dgn benda2 berfaedah,barulah tak terfikir sgt.
      selamat mencuba !

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi komen disini.
kalau ada masa,sudi-sudilah komen lagi :)

SEOUL, Korea (Part III)

Assalamualaikum. Anneyonghaseyo! bersambung dari Part I dan Part II mulakan pagi dengan banana uyu. satu ni 1200 won, kalau sini arou...