Tuesday, March 25, 2014

Intensif

Assalamualaikum. Hai bloggers. Hai silent readers. 
Beberapa hari lalu dapat mesej dari kawan yang sedang bekerja sebagai guru ganti kat bekas sekolah sendiri,Maahad Tahfiz Sains [MTS]
Dia cakap ustaz suh cari guru Al-quran intensif bulan Mac sebab kekurangan ustazah. Maka aku dan Aliya dengan rendah diri menerima tawaran itu. 
Terima kasih ustaz sebab memberi kepercayaan kepada kami walaupon kami masih lagi muda remaja dan tak pernah ada pengalaman. Hewww :3
Alkisahnya kelas start 20.3(khamis)-23.3(ahad). kononnya pergi lapor diri kat ustaz la tengah hari khamis tu tapi bila jumpa ustazah-ustazah,diorang ingat aku pegi untuk amik result SPM. Huhu. *ustazah,saya batch lain*

Alhamdulillah semua berjalan lancar. Mula-mula memang lah kekok tapi alah bisa tegal biasa. Ustaz cakap kitorang dijadualkan masuk kelas 6/12 sesi je sebab baru lagi kan tapi alih2 dapat on-call suh masuk kelas yang takde ustazah. Jadi lah 11/12 sesi. Yang tak cukup 1 sesi tu sebab ustaz tak ingat nak bgtahu lagipon aku nak balik rumah dah time tu. Hoho!
Kitorang jaga budak form 1,2,3. Diorang semua konpius nk panggil ustazah atau kak. Aku senyum je. Ikut korang la nak panggil ape pon. Tak kesah langsung. 

 Jadual asal-6 sesi

Hari Jumaat petang memang bosan.aku text kawan dekat TM.baiknya mereka sudi melawat aku dan Aliya.siap terima tempahan aku suh beli tom yam dan cool blog lagi.
muahhhhhhh thanks Anis dan Raihan <3

*ustazah kurang matured haha*

Thanks Aliya sebab bersama-sama dengan saya sepanjang kelas intensif.
semoga pengalaman ini berguna untuk kita dan juga adik-adik.
:)


2 comments:

Terima Kasih sudi komen disini.
kalau ada masa,sudi-sudilah komen lagi :)

SEOUL, Korea (Part III)

Assalamualaikum. Anneyonghaseyo! bersambung dari Part I dan Part II mulakan pagi dengan banana uyu. satu ni 1200 won, kalau sini arou...