Tuesday, May 6, 2014

boleh ke pakai telekung lycra untuk solat?

Assalamualaikum.
semalam ada orang tanya dekat group whatsApp pasal tajuk entri.
'boleh ke pakai telekung lycra untuk solat?'
actually bbrp minggu lepas,ada juga org tanya dekat group lain tapi jawapan tu macam samar-samar je.so,semalam dapat jawapan yang tepat lagi jitu.
tapi sebelum tu..korang tahu tak apa telekung lycra ni?kalau tak tahu lagi,ni haaaa..

sumber ; google

rasanya semua orang tahu telekung ni cuma mungkin tak tahu nama sebab telekung ni trend zaman sekarang kann,kalau gi solat mana-mana mesti ada orang pakai.cantikkk sebab banyak warna ;)

jawapan kepada soalan diatas :

 *maaf sebab ada typo disitu*

mak aihhh,x-large teruihhh hehe

so sorry sebab screenshot je.heeee ><
konklusinya,
aurat ketika solat ialah wajib tutup warna kulit,tak wajib tutup bentuk badan.
so,boleh saje nak pakai telekung lycra ni :D

to kakNuhaa 'anggun',thanks a lot bagi pencerahan ni kat ktorang.
jasamu dikenang selalu hihi <3

10 comments:

  1. kalau di arab sana, mereka pakai baju yang mereka pakai jer untuk solat kannn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.senang je diorang.cuma malaysia ni macam kena ada kain dulu baru bleh smyg pdhl takpe je.hee

      Delete
  2. nice sharing..pakai apa2 pn boleh asalkan menutup aurat la kan..

    ReplyDelete
  3. nice! masa tgok orang pakai ni, mcm was-was pulak sbb die melekat dekat badan

    ReplyDelete
  4. eh qila haritu keluar dengan sepupu yang superb ehe. Qila tak pakai telekung pun huhu.
    <333

    ReplyDelete
  5. terima kasih atas perkongsian <333

    ReplyDelete
  6. trima kasih.. skrg dh tak was2 lg

    ReplyDelete
  7. good sharing dear.. licha pon ada sehelai. beli sebab cantik.. hihi.. minat turqoiuse

    ReplyDelete
  8. Nice N3..... Telekung lycra ni best material dia, warna pun cantik2 je.....;-)

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi komen disini.
kalau ada masa,sudi-sudilah komen lagi :)

SEOUL, Korea (Part III)

Assalamualaikum. Anneyonghaseyo! bersambung dari Part I dan Part II mulakan pagi dengan banana uyu. satu ni 1200 won, kalau sini arou...