Saturday, May 10, 2014

Liebster Award #2

Assalamualaikum.
sudah lewat malam gini duk jawab soalan lagi.
haishhh nasib la badan sebab esok lusa tulat belum tentu line intenet nak baik.sabor je la sampai hujung bulan ni haaaa :D
ni yang kedua,soalan dari Najah yang baik hati lagi kiut dan comel.
semoga Allah merahmatimu ^^


1.apa maksud nama awak?
-->Zuhaira ; bunga/berseri2 *hew hew*  Nasrin ; penolong

2.Bagaimana usaha yang ingin dilakukan untuk memartabatkan kembali islam
-->seriously,bermula dengan keluarga.bentuk ahli keluarga jadi muslim yang terbaik,inshaAllah akan terbentuk sebuah masyarakat muslim yang hebat dan negara islam yang superb!

3.sehari berapa muka baca quran?
-->Alhamdulillah,istiqamah dengan satu juzu'.lagi2 sejak ada ODOJ ;)

4.berapa kali update blog dalam masa sebulan?
-->bergantung kepada suasana dan idea yang bercambah.hihi

5.dalam sebulan berapa buku diniah yang habis dibaca?
-->kalau majalah islamik gitu kira jugok ke? hehe.suka baca Gen-Q setiap bulan.top up yang lain-lain jugok :D

6.bagi 7 hobi yang dibuat pada masa lapang
-->1.tonton tv
2.baca novel
3.main candy crush hehe
4.kemas bilik
5.buat perancangan masa hadapan di sticky notes :D
6.kacau Hadif(anak sedara) main sebab bila dia marah,makin comel :3
7.baca apa je buku yang ada depan mata
*ape pasaii mitok banyak ngattt ni? >< haha

7.kalau dapat menjadi CEO di syarikat microsoft menggantikan bill gates,apa yang akan dibuat?
-->hah? ermm dok tahu titeww :3

8.mudah bangun pagi tak?
-->tengok keadaan dan niat.kalau niat mmg nak bangun pagi,memang mudah hee

9.kereta apakah yang ingin dibeli jika ada yang ingin sponser?
-->nak Audi.sapa yang nak sponser? haraplah seseorang yang baik pekertinya.siapa tahu suami anda satu hari nanti kan? haha *berangan* :p

10.sebutkan tempat yang ingin dilawati bersama family dan bersama rakan taulan
-->nak gi pulau yang cantik2.Bora-bora contohnya.waaaaaaahhhhh!

okeyyy Najah,dah jawab semua.Aasif ada yang takleh jawab.haha.
anw,thanks tag! :)

p/s ; sebenarnya nak jugak tag blogger lain tapi line intenet sangat tak mengizinkan.tenat sangat dah ni.tercungap-2,tunggu masa nak nak cabut sistem  je :p haaaaaa grrrrr..sorry!

3 comments:

  1. Paling respect yang 2 ngan 3tu. Saya sehari boleh sampai 4 muka surat je... Untung lerr :)

    awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  2. bagus betol soalannya.. seimbang dunia akhirat.. hehehe

    ReplyDelete
  3. main candy crsuh..dah lama xmen sbnarnya huhuu..

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi komen disini.
kalau ada masa,sudi-sudilah komen lagi :)

SEOUL, Korea (Part III)

Assalamualaikum. Anneyonghaseyo! bersambung dari Part I dan Part II mulakan pagi dengan banana uyu. satu ni 1200 won, kalau sini arou...