Sunday, May 18, 2014

Resepi Bread Fingers

Assalamualaikum.

Alhamdulillah,baru siap buat bread fingers resepi kak Fiza yang telah di bookmark last week.sebenarnya tak tahu nama sebenar,so reka-reka sikit.seriously,memang best senang lagi mudah!thanks kak :)

bahan-bahan;


1.roti (ikutlah roti apa tapi gardenia lah best sikit)
2.chocolate bar (tak kisah brand ape)
3.nestum (aku guna oat sebab terrrrsalah beli semalam :p)

cara-cara:
1.potong roti seperti jejari then bakar seketika dalam oven.
 
2.cairkan chocolate bar.guna kaedah double boiling.
3.celupkan roti yang telah dibakar ke dalam coklat cair,kemudian salutkan dengan nestum.
4.siap dan makan sepuasnya :D


tadi buat sikit je sebab testing guna oat.tapi rasanya tetap sedap,kalau guna nestum mungkin double sedappp!anak sedara aku lah yg paling bersungguh makan.ok,petang ni che su buat lagi.hihi :D

Aliya Salsabila,happy birthday!
maaf sebab bagi gambar je.haha :p

p/s;step dua dan tiga tak ter'snap' gambar.

selamat mencuba!


3 comments:

  1. mcm best mcm sedap je... hihih... what a great recipe... i need to try this...

    ReplyDelete
  2. Wow! Sedap tu. Sambi makan tengok tv, sedar2 habis sudah sebalang.

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi komen disini.
kalau ada masa,sudi-sudilah komen lagi :)

SEOUL, Korea (Part III)

Assalamualaikum. Anneyonghaseyo! bersambung dari Part I dan Part II mulakan pagi dengan banana uyu. satu ni 1200 won, kalau sini arou...