Rumah atau Kereta?

by - June 16, 2014

Assalamualaikum.

credit : google

last week aku tengok rancangan Assalamualaikum kat tv Al-Hijrah,tapi tengok sekejap je.tengok sekejap pon berguna juga.hehe.
apa yang perlu fresh graduate dahulukan antara rumah dan kereta??
semestinya sebuah RUMAH. tak semestinya kena beli rumah idaman bertingket-tingket,ada kolam renang,halaman luas dan bla bla tapi belilah ikut kemampuan.kalau mampu beli studio apartment pon dah okey.yang penting ada tempat berteduh.bila dah lama bekerja,duit bertambah bolehlah nak beli rumah idaman.rumah adalah aset.setiap tahun meningkat harganya.mengikut kajian yang dibuat,kemungkinan pada tahun 2040 harga sebuah rumah teres akan mencecah 800K.. huh??? tu baru rumah teres,kalau banglo masa tu berapa juta lah gamaknya.huhuhu T.T

kenapa bukan KERETA?
sebab kereta ni akan jadi besi buruk.hehe.lagipon,public transport kan ada.tapiiiiiiiiii kalau dah ada rumah,hidup dah senang,bolehlah beli kereta.no hal punya.janji beli RUMAH dulu ye! :D

risau juga aku ni.berapalah harga rumah untuk 5-6 tahun lagi..?? 
dan aku rasa,lelaki sangat perlu memikirkan soal rumah ni.nanti kahwin anak bini nak duk mana? hehe..

kbai ;)


You May Also Like

4 comments

  1. rumah sewo banyok.. i ado 2, nati u blh sewo rumah i.. =p

    ReplyDelete
  2. ahahaa.. betul2.. rumah penting dulu.. takdop tempat berteduh, haiyya.. cam manoo . huhua

    ReplyDelete
  3. rumah makin lama makin naik harga berbanding kereta kan, pelaburan untuk masa depan tu, singgah malam ke sini zuhaira

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi komen yang baik-baik :)