Saturday, June 28, 2014

Salam RAMADHAN

Assalamualaikum..



*******

"aku rasa bulan puasa ni aku takleh drive kereta"

"kenapa?"

"sebab kalau jammed ke apa mesti banyak benda tak patut keluar dari mulut ni..hehe.."

"ohhh..hehe..tu lahh kann tapi bulan Ramadhan ni lah yang mampu untuk membentuk kita menghadapi kesabaran.ustaz aku cakap bulan Ramadhan ialah bulan sabar..sama-sama kita cuba mentarbiah diri.."

"haah.bulan Ramadhan,bulan Tarbiah.semoga berjaya!"

******

Maafkan saya andai ada salah silap yang dilakukan secara sedar atau tidak..Selamat menyambut Ramadhan Al-mubarak.semoga Allah permudahkan kita semua untuk 'renovate' hati,jiwa raga supaya kembali kepada fitrah. selamat mentarbiah diri masing-masing!

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih sudi komen disini.
kalau ada masa,sudi-sudilah komen lagi :)

SEOUL, Korea (Part III)

Assalamualaikum. Anneyonghaseyo! bersambung dari Part I dan Part II mulakan pagi dengan banana uyu. satu ni 1200 won, kalau sini arou...