Wednesday, July 23, 2014

cornflakes madu

Assalamualaikum.

waaahhhh baru siap buat biskut raya paling mudah,simple dan pastinya sedap.cewwahh.hahaha.walaupon dah ramai blogger kongsi resepi tapi aku tetap juga nak up entry.hehe..


bahan-bahan:
1.cornflakes  *ikut lah brand apa
2.buttercup 90gram
3.madu
4.cup kecil
5.manik halus

cara-cara:
1.cairkan butter  
2.masukkan madu 2-3 sudu besar
3.gaulkan bersama cornflakes *lebih kurang 2-3 cawan
4.masukkan dalam cup kecil
5.tabur manik
6.masukkan dalam oven selama 10+- minit,suhu 150c
7.SIAP!


kalau buat sukatan atas tu,boleh dalam 70+-
kalau nak buat banyak-banyak terus pon takpe :)
sape yang tak beli kuih raya tahun ni,buat je cornflakes.easy! hehehe :D

4 comments:

Terima Kasih sudi komen disini.
kalau ada masa,sudi-sudilah komen lagi :)

SEOUL, Korea (Part III)

Assalamualaikum. Anneyonghaseyo! bersambung dari Part I dan Part II mulakan pagi dengan banana uyu. satu ni 1200 won, kalau sini arou...