Musa,5tahun setengah hafal 29juzuk

by - July 06, 2014

Assalamualaikum. 
Korang dah tengok ke belum video ni?seriously memang hebat! awesome!Siapa yang cintakan akhirat akan berkata.. “Bahagianya dapat anak seperti ini! Semoga anak aku juga seperti itu”. Siapa yang tidak terfikir tentang akhirat (walaupun dia seorang muslim) akan berkata..”Kasihan anak ini, tentu tiada kehidupan lain dalam zaman kanak-kanaknya selain membaca dan menghafal Al Quran”

Teringin anak seperti ini satu hari nanti :) sungguh aku kagum dan jeles. Semoga dengan ke'jeles'an yang dirasai ni turut diserap supaya lebih tekun untuk mengulang al-quran. Aamin. Hebat anak ini,hebat juga pengorbanan ayahnya. Masakan tidak,pukul 3pagi dikejutkan untuk mengulang al-quran. MasyaAllah. Kita pukul 3 tengah enak dibuai mimpi T.T Boleh baca di SINI rahsia dari ayahnya dan kisah selanjutnya .

Video ini telah membuktikan bahawa ibubapa tidak semestinya menjadi penghafal Al Quran
untuk melahirkan dan mempunyai zuriat yang menghafal al Quran dari kecil seperti ini.
Semoga video ini dapat membantu ramai lagi ibubapa membuka minda mereka.semoga bermanfaat :)


You May Also Like

6 comments

 1. Dah tgok dah...mmg menusuk kalbu pasal budak musa ni.. jealous dgn mus

  ReplyDelete
 2. terbaik ! syira cemburu ! hebatnyaaa dia :)

  ReplyDelete
 3. kita yg tua ni pun malu dgn kebolehan anak ini..

  ReplyDelete
 4. Subhanallah..memang tiada kata yg mampu digambarkan betapa hebatnya adik ini..sy masih jauh utk menjadi seorang hafizah..tetapi sy turut menyimpan hajat yg sama seperti awak utk mendidik anak seperti ini.Semoga Umar Firdaus sy juga boleh menjadi seorang hafiz.Aminnn

  ReplyDelete

Terima Kasih sudi komen yang baik-baik :)