Friday, December 12, 2014

Hye Malacca :D

Assalamualaikum.
hye!

semalam, Selangor cuti sempena hari keputeraan Sultan.
maka, si kaki jalan macam aku ni mana boleh duk diam, ada je tempat yang nak pergi.
so, ke Melaka lah kita!!
pergi dengan budak group Foundation English. sebuah kereta saje. Dalam perancangan nak pergi dua buah kereta tapi ada yang tak boleh pergi sebab clash dengan kerja masing-masing gituuu..
kenapa Melaka? sebab aku tak pernah sampai Melaka!! hahaha..
dah besar panjang baru nak pergi. Dulu-dulu time sekolah buat lawatan tak pernah pulak nak join --"
Rupanya takde lah jauh sangat Selangor ke Melaka,sejam lebih je tapi aku rasa kalau aku drive memang bukan sejam lebih lah. Budak ni bawak 140-160km/j kot. bagai nak luruh jantung aku,Anis dan Mas :p
layan gambar je lah~~

Perigi Hang Tuah.
Mereka kata kononnya air ni berkat.hm

Rumah Tradisi Melayu Melaka.
belakang perigi Hang Tuah saje. bayaran RM2.jangan buat slamber je masuk tak bayar!


Anis and Mas


tak tahu lah apa yang tak puas hati time tu. haha


gambau dekat A'Famosa tak banyak sangat sebab letih nak sengih panas-panas terik gitu!

Sawah padi Parit Penghulu,Batu Gajah.

Mas rindu nak panjat pokok :p
 Mas tanya : Nape kalu kite tengok alam ciptaan Allah kite rasa tenang?
krik.krik.krik.
~ Sebab alam ciptaan Allah ni tak pernah berhenti berzikir ~
ohhhhh betul3 *angguk*

Berjalan tanpa monopod, tak jadi tw :D
 And that time i realized, patut lah ramai orang kawen photoshoot kat sawah padi..
cantik rupanya <3 nak buat jugak lah nanti! :p


Hye orang Melaka!

jeti Siring *if im not mistaken*
 Solat Maghrib dekat rumah kawan di Merlimau.
kemain banyak umi dia masak mihun sup sebab ingat dua buah kereta.iskk
no pictures available here.heee

sebelum tu aku ajak si driver pergi Matrik Melaka tapi dia tak nak bawak,jauh katanya.sobsob :(
takleh jumpa member kesayangan. takpe lah,nanti aku plan dengan Zulfa pergi Melaka melawat kau ye!





sebelum bertolak balik ke kolej,singgah Melaka River Cruise dulu.
naik malam cantik sikit pemandangannya :)
Nawa,Shakiroh,Kak Aini,Aisar,Zul.Mohon jangan jealous sangat dengan kami :p
ikhlas dari,
Zue,Anis,Mas,Miza,Hanzalah. hehe
Pray for our evaluation drama on this Monday.

till meet you again Malacca!
H A P P Y :D

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih sudi komen disini.
kalau ada masa,sudi-sudilah komen lagi :)

SEOUL, Korea (Part III)

Assalamualaikum. Anneyonghaseyo! bersambung dari Part I dan Part II mulakan pagi dengan banana uyu. satu ni 1200 won, kalau sini arou...