Friday, January 9, 2015

Nama untuk dia

Assalamualaikum.
hye!

i'm still have one paper left for my final examination.hehe.
4 paper berturut-turut sebelum ni betul-betul mencabar diri aku ><"
so, weekend yang tinggal satu paper rasa ringan sikit. siap boleh layan korea lagi.haha.

nama untuk siapa??

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

taraaaaaaa!


nama untuk barang-barang aku.kihkih.
sebenarnya masa kecik-kecik dulu mostly barang aku memang ada nama tapi lepas tu terus lupa nak bagi. Dulu terpengaruh dengan kak Nuhaa, sebab aku ingat lagi yang nama pinggan makan dia LoLo. hehe.
datang sini, terpengaruh pulak dengan Mariamas :D
lappy dia Ali Syawal *kemain panjang*
fon dia Umar
printer dia Hamzah *ada kisah di sebalik nama ini katanya :p*

***

pastu dia tanya aku,
 "mu punye hp takdok name ko?" (dengan loghat ganung dia tu)
"takdok,aku lupa nak letak nama"
dia pon terus cadang nama *tuttttttttt* hahaha
"takdek kuasa aku nak letak nama dia,takdek maknanya"

pastu terlintaslah tiga nama kat atas tu.
antara nama kegemaran aku. kasi letak nama anak pulak nanti hihi :p

hp : Harith.
lappy : Fateh.
jam tangan : Izz.

sekali aku bagitaw la maksud nama Harith kat Mariamas which means kuat. Boleh pulak dia suh aku buktikan kekuatan Harith dengan membalingnya ke lantai? memang ahhh budak Mas ni >,<

tapi kali ni aku nak bercerita pasal Izz.
Maksud Izz : kekuatan.
Izz setia bebenor dengan aku, since 2010.
almost 5years. Izz pemberian hadiah dari mak aku sempena result PMR.
aku ingat lagi masa dapat result tu aku bagitaw aku nak kamera *permintaan kanak-kanak pramatang*
tapi mak ayah macam berat hati nak bagi. hmmm
pastu mak suggest beli jam, sebab aku takde jam masa tu.
so, Izz menjadi pilihan hati kerana kilauannya begitu mempersona. hewhew.
aku sayang tahap tera giga mega kat Izz ni! pernah menangis sebab kehilangannya sekejap.heee..
Mak, thank you for this value gift :)
Izz, please always stay with me!

p/s : Sebenarnya Rasulullah suka menamakan barang-barang peribadi baginda seperti gelas : ar-rayyan, mangkuk : al-gharra' dan lain-lain. Tujuan letak nama? supaya kita lebih menyayangi barang-barang yang kita ada, bila sayang mesti la kita jaga kann. barang korang ada nama tak? 
:D

3 comments:

  1. Adiuh barang pun nak bagi name >.<

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. menarikkkkkkkk... hahaha.. comel jee baca

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi komen disini.
kalau ada masa,sudi-sudilah komen lagi :)

SEOUL, Korea (Part III)

Assalamualaikum. Anneyonghaseyo! bersambung dari Part I dan Part II mulakan pagi dengan banana uyu. satu ni 1200 won, kalau sini arou...