Wednesday, April 29, 2015

Harith buat hal

Assalamualaikum,
hye !

Harith saya buat hal~
rasa nak nangessss waaaaa!
mungkin esok akan balik ke kelantan,nak jumpa pakar.
nasib baik kebetulan cuti panjang hari pekerja ni. Mungkin Harith memahami aku, nak suruh balik bercuti di rumah,mungkin laaa huhu :(


Harith kan kuat, stay strong please!
kalau tak nak ditukar, baik you hidup balik, kalau tak ai cari lain!

kisah tentang Harith di SINI

Friday, April 24, 2015

Family Day KUFAH part 2

Assalamualaikum.
hye salam Jumaat, Kahfi jangan dilupa :)

sambungan kisah PD -- part 1
kali ni cerita pasal banana boat yeheeee!

tampak sungguh yakin~
banana boat girls diketuai oleh Asyraf, penolongnya Azhar. Mereka sebenarnya datang hanya untuk cukupkan dua tempat kosong, takde berdaftar sebagai penyelamat ke ape ><



awal-awal semua muka happy, seronok.
jalan sikit je dah terjatuh dalam air, sebab tak balance.
peh peh peh air masinnnn masuk mata hidung mulut, sakit sangat wehh. ditambah dengan perasaan terkejut lagi, kemain gelabah semua. hahaha. Lepas disuruh tenangkan diri, baru semua rasa tenang sikit. tapi tetap masing-masing cari tempat berpaut, nak berenang tak pandai, haha mujur ada penyelamat tak berbayar :D
 *nasib baik aku ada pengalaman snorkeling kat tengah laut yang bergelora satu ketika dahulu,boleh la nak tenangkan diri sendiri walaupun tak pandai berenang..hehe :p*
pastu jalan lagi, tengok2 separuh yang belakang dah tercicir tengah laut. ok lawak sangat.
aku yakin, korang yang merasai time tu je boleh gelak ape aku tulis ni hakhak.
penat dowh 4x jatuh. yang si ketua dah surrender sebab penat tolong gegirls. hehe
terima kasih daun keladi, lain kali nak tolong lagi? 
>,<



i dont know kisah budak lelaki tapi diorang kata penat jugak la. entah berapa kali diorang jatuh. setahu aku ada yang taknak jatuh eh? hahaha :p
ape pun,seriously memang enjoyyy sangattt! best best best!
nanti nak main lagi yeayyy!!

sweet memory,
:D

Wednesday, April 22, 2015

Family Day KUFAH part 1

Assalamualaikum.
hye :)

kisah terjadinya family day.
kerana beberapa sebab,program ni diatur.
satu tujuan : mengeratkan ukhuwah antara ahli KUFAH.
and Alhamdulillah, i saw the improvement.
i know some of my friend's habit and manner.
good and bad :p

it's PD!









*one of the game*
nasib baik ada Mr. Seruling,nak harapkan pasang lagu dengan handphone memang tak dengar, tambah lagi dengan angin pantai yang sepoi-sepoi tu :D
thanks ketua kami yang kelakar.haha ><





thanks team bbq slerpppp~
*takleh lupa pengalaman follow keta budak laki nak cari pasar nak beli barang untuk bbq,sangatttttt lamaa herghhh haha thanks bawak makan angin~*


ada ke patut budak laki main layang-layang tak sampai sepuluh saat,dah sangkut. hahaha nasib baik boleh turunkan balik :p

ni gambar dari phone je.
tak banyak sangat. nak tunggu DSLR punya lambat sangat.
so, will be update more activities soon in shaa Allah!
thanks Ketua Program dan Penolong Ketua Program sebab susah payah aturkan program ni.
really appreciate it. hope to have family day 2.0,3.0 hehe :D

thanks eveybody!
saranghae <3



Tuesday, April 21, 2015

Golongan yang dikunci hati mereka oleh Allah.

Assalamualaikum.
bismillah :)



"Allah telah mengunci hati dan pendengaran mereka, penglihatan mereka telah tertutup, dan mereka akan mendapat azab yang berat." (2:7)

Siapakah 'mereka' itu?


"Dijadikan terasa indah dalam pandangan manusia cinta terhadap apa yang diinginkan, berupa perempuan-perempuan, anak-anak, harta benda yang bertumpuk dalam bentuk emas dan perak, kuda pilihan, haiwan ternak dan sawah ladang. Itulah kesenangan hidup di dunia, dan disisi Allah-lah tempat kembali yang baik." (3:14)

Mereka itu ialah mereka yang memuja perempuan, anak-anak, harta dan perkara yang dinyatakan di dalam al-Quran seperti diatas. 
Apa akan jadi kalau Allah mengunci hati mereka?
sesatlah jawapannya, hidup tak tentu arah. sombong, angkuh, lalai dan lain-lain.
Na'uzubillah min zaalik.

just a short reminder.
for you and me.
from ustaz KZ.
#PrayforUstKZ, miss his motivation in arabic class.
:)



Thursday, April 16, 2015

tak menyempat update blog..

Asslamualaikum.
hye :)

wahhh wahhh wahhh ghinduu nak update blog tapi tak update lama dahhh,sibuks lol >,<
btw, sekarang tengah cuti midsem seminggu tapiii tapiii kita datang kolej awal sebab esok ada program kat PD , ohhhh ai hope worth laaa join family day KUFAH ni sebab ai sanggup korban cuti tiga hari dari ber'family day' di rumah.. tak puasss cutii *bila nak puas entahhh hihi*
ohh panjanggg ai membebel :D

nahhhh kasi gambar setepek!



memperkenalkan anak saudara ai yang ke-7 --- Athief Hazim bin Abdullah Hafiz
berusia entah berapa hari, yang pasti hampir dua bulan.
hampir dua bulan baru dapat jumpa cik su , cik su kannnn sibukkk :p
ohh please Hazim soooo cute, pipi gebu gebass hahaha ><

___ stop membebel please,esok kita enjoyyy dengan classmates yeayyy ___

:D

Giveaway PROJEK APRIL by Syira Lokman

Assalamualaikum :)



Friday, April 3, 2015

Malam Penghargaan & Jasamu dikenang

Assalamualaikum.
hye ^_^

semalam makan malam penghargaan &jasamu dikenang kali ke-28 BSMM Cabang UKM sesi 2014/2015 dengan bertemakan glamorous night.
semalam jugaklah tahu siapa pemenang untuk Pertandingan Pertolongan Cemas yang bertanding 7-8Mac haritu --> SINI


Alhamdulillah,Det 88B ada jugak menang walaupun hanya dua kategori. Kumpulan Lung yang diketuai oleh Yana menang tempat ketiga Quiz Bee dan kumpulan Skin yang diketuai oleh aku sendiri menang tempat ketiga balutan & penetapan.
seriously,kami tak expect pun menang ni,masing-masing berharap menang pada kawad adehhhh hehe,
apepun tahniah kedua-dua kumpulan!
as usual,pemenang keseluruhan piala pusingan dimenangi oleh Kolej Tun Syed Nasir,kampus UKMKL..
diorang tak pernah bagi chance untuk kolej lain menang.haha


with my felo for BSMM,kak Sutha.
menang anugerah felo terbaikk wooo hoho..
tahniah kak Sutha! bersedialah Zuhaira untuk bekerja dengan kak Sutha >,<


pengetua baru Kolej Aminuddin Baki.
semalam first time tengok kehkeh.
and one more thing,semalam ada lucky draw..
beberapa orang yang bertuah dapat payung dan lain-lain,tapi yang paling bertuahnya,kawan aku yang satu kolej ni..ko tahu dia dapat apa????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

dapat jam Bonia wehhhhhh! fully sponsored by Dr. Roslan.
arrrggghh tension.hahaha.takde rezeki aku lettew,untunglah awak Nisa'  :D

p/s : that's all.jom balik kelate jom! ><

Thursday, April 2, 2015

MOODREPUBLIK ke KELANTAN

Assalamualaikum.
hye ^_^



apekebenda moodrepublik ni??
tak tahu? its sokeyyy.. moodrepublik ni satu event yang akan mengumpulkan beratus-ratus vendors terkenal seluruh Malaysia termasuk CalaQisya,thecalashoes,Jubahsouq,Radiusite,Dreemika,Sugarscarf,Aidijuma,Minaz,Rina Salleh Clothing,Imaan Boutique,ZAWARA,Ameera Zaini,Qaira Hijab,Anggun Zara dan lain-lain lagi..
*penat nak taip semua hehe* Sebelum ni,moodrepublik ke Penang dan kali ni ke Kelantan tanah airku ~
nak tahu lebih lanjut,boleh terjah dan follow instagram MOODREPUBLIK
dan sekarang sedang berlangsung contest untuk moodrepublik.macam-macam hadiah yang ditawarkan.lebih dari RM1000 woooo >,< (doakan saya menang goodies pun jadi lahh hehe)
yang penting, harga memang murah lah berbanding harga biasa butik diorang,jangan lepaskan peluang!!

save the date yaaa!
4April 2015, 9AM-Midnight.
Grand River View Hotel Kota Bharu ^_^

p/s : saya dah save the date,inshaAllah tengahari esok fly ke Kelate.hehe jumpa di sana!

SEOUL, Korea (Part III)

Assalamualaikum. Anneyonghaseyo! bersambung dari Part I dan Part II mulakan pagi dengan banana uyu. satu ni 1200 won, kalau sini arou...