Wednesday, August 19, 2015

Vietnam Trip Part I

Assalamualaikum.
Vietnam Trip was my Family Trip.
kami bertolak 3 Ogos 2015 8 pagi dari Kota Bharu then tiket ke Ho Chi Minh City (singkatan aku: HCMC) kul 12 tengahari, masa tu betul2 ngam dengan berjalan jauh di Klia2 nyee lagi. Syukur la takde delay ke ape, alhamdulillah :)

Abang Hadif yang cerdik

Hazim yang bambam >,<

family sangat. ini je pun sebenarnya yang pergi. ayah cannot join us sebab banyak sangat binatang ternakan di rumah tu.huhu


just wanna share, HCMC ialah bandar yang sangattttttt sibuk dengan motosikal. kereta yang ada mostly adalah teksi. lebih kurang sama je suasananya dengan Bandung. Taman sangat cantik, bersih, ramai orang bersenam  tak kira usia muda atau tua. hebat lahh. hoho :D

just intro. will update soon~

Sunday, August 9, 2015

Vietnam Trip

Assalamualaikum.

actually, baru lepas bercuti di Ho Chi Minh City with family.


nice place for shopping :p
nanti iols up entry tips and etc k!
next trip this tuesday! yeayyy <3

it's my raya :)

Assalamualaikum..
seriously lama sangatttt tak meng-update blog kesayangan hamba sebab dekat rumah takde internet punn (iyelahhh, kalau ada pon, time aku duk kolej sapa nak guna?huhu but its ok)
walaupon syawal dah tinggal beberapa hari lagi,sempat aku buat open house. buat simple-simple je,
aku masak spageti,my sister masak laksa penang, my mum beli laksam. haha. very simple sebab penat makan angin + kenduri jiran tak habis lagi. but worth laa  :D
its my raya 6, orang lain dah lama beraya tinggal aku je puasa sorang2 kat rumah tu.huhu
sebab tu ajak kawan aku je,tu pon tak ramai,ukm dua orang je yang boleh pegi but thank you!

 geng pasir puteh-jerteh
. kemain aku pakai baju cecantik tapi mimi kata dia mai sore jahh, tapi bila smpai rumah rupanya penuh keta diaaa! yeayyyy syok <3
tetiba pulak ramai.takpe2,thank you! ;)
bang Hadif pon raya jugak, siap baju sama kaler ngan cik su!
:)

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf segala salah silap.
kosong-kosong eh ?
:D

SEOUL, Korea (Part III)

Assalamualaikum. Anneyonghaseyo! bersambung dari Part I dan Part II mulakan pagi dengan banana uyu. satu ni 1200 won, kalau sini arou...