Tuesday, February 16, 2016

spending my time at Sg. Petani

Assalamualaikum :)

selama sebulan bercuti dekat rumah, seminggu aku habiskan masa di Sg. Petani sebab teman mak jaga cucu baru yang ke-8,

Muhammad Fattah bin Ahmad Firdauz

hermmm comel sangat Fattah ni, geram cik su :D
dan selama seminggu jugaklah aku menjadi penghantar kakaknya ke sekolah setiap pagi


Qalesya suka sangat mekap. mostly barang mainan dia adalah alat mekap. pastu dia rembat lagi yang mama dia punya. dan semestinya akulah mangsanya, aku bab tadah muka memang suka. hehe 

wajib cuba bila sampai SP ialah nasi talam kedai Warisan yang terletak berhadapan MRSM Merbok. Best giler dikelilingi ketam nipah, udang, sotong, tiram, sup ikan siakap. serius yummy! 


first time pergi, order ketam nipah biasa. kali kedua pergi order ketam lembut goreng celup tepung. double triple sedappppppp wehh >,<
harga pun affordable je, RM60 dan RM80 untuk ketam lembut. satu talam boleh makan 5-6 dewasa, 3-4 kanak-kanak :)


lagi satu is Mee udang Pulau Sayak. memang lah cepat gemuks aku kalau makan cenggini :D

alhamdulillah, seronok makan ni!
makan untuk hidup, chaiyokk! 

1 comment:

Terima Kasih sudi komen disini.
kalau ada masa,sudi-sudilah komen lagi :)

SEOUL, Korea (Part III)

Assalamualaikum. Anneyonghaseyo! bersambung dari Part I dan Part II mulakan pagi dengan banana uyu. satu ni 1200 won, kalau sini arou...