Wednesday, March 23, 2016

Trust

Assalamualaikum, hai!


kepada semua yang mempercayai aku,
yang sudi berkongsi cerita cinta,
yang tiada henti berkongsi rahsia,
Terima Kasih. I hope I can be a good friend :)

Thursday, March 17, 2016

AGM BSMM KAB 2015/2016

Assalamualaikum :)

Alhamdulillah, Anual General Meeting Bulan Sabit Merah Malaysia Kolej Aminuddin Baki sesi 2015/2016 telah selesai diadakan pada 9 Mac 2016. AGM adalah pembubaran Jawatankuasa bagi sesi akademik 2015/2016 dan sesi perlantikan Jawatankuasa baru bagi sesi akademik 2016/2017. Maka, berakhir sudah satu sesi yang aku pegang sebagai Ketua Komandan dan dibantu oleh 18 orang AJK lain untuk menjaga kebajikan pelajar khususnya warga KAB ^^


pembentangan laporan aktiviti tahunan


Top 5 2015/2016 with kak Sutha
kita gelak lah kan sebab dah habis kerja? hehe ^^

dari atas : Zuhaira, Shiva, Aina, Shira, Arina, Liyana, Fatin, Pinat, Kamil, Hazirah, kak Sutha, Hidayah, Aida, Taqi.
dan tak dilupakan yang takde dalam gambar sebab sibuk: Auni, Zarina, Nisa, Kasturi, Dee dan Iyah

Thank You so much kak Sutha sebab banyak sangat beri tunjuk ajar kepada kami. we love you <3
Thank You semua AJK muah cikedddd :D

Dan memperkenalkan
*
*
*
dari kiri : Aida aka Lejen, Teh, Fizah, Shima, kak Sutha, Kang, Fatin, Ummu, Yus, Kasimi, Hadi, Tony and Amir
Hadi si Komandan baru. Good luck!
Tahniah dan Takziah adik-adik (yang sebaya,mohon abaikan panggilan ini :p) yang baru dilantik sebagai jawatankuasa BSMM KAB bagi sesi 2016/2017. semoga terus sukses! Tingkatkan prestasi yaaa :D
Zue doakan semoga Allah mempermudahkan setiap langkah kalian dalam perjalanan ini. Jangan stress, just enjoy ok  ^,^


Last but not least, Thanks untuk prank and surprise!
lain kali buat lagi okey? saya sukaaaaaaa sangattttt :D

Wednesday, March 16, 2016

Pertandingan Pertolongan Cemas (PPC) 2016

Assalamualaikum :)

alhamdulillah, berakhir sudah PPC 2016 yang dianjurkan oleh Bulan Sabit Merah Malaysia (BSMM) Cabang UKM yang diadakan pada 5-6 Mac. Maka berakhir juga lah latihan setiap malam yang bermula 10 hari sebelum sem baru sehingga start pertandingan, entry perkampungan kat SINI. Rasa kosong jugalah malam sekarang ni sebab dah terbiasa rushing sana sini training dorang. hehe. apepun, terima kasih kepada semua senior yang turun ajar dua team ni -- Liyana, Hidayah, Hazirah, Shiva, Kamil dan Taqi :)

Team SALMONELLA
Team POXVIRUS



Menang atau kalah belakang kira ye guys, yang penting korang punya semangat dalam team.
Korang pun dah usaha dan tunjukkan yang terbaik! Good Job!
dan yang penting juga ialah ada pengurus baik hati *Ehhhhhh* haha tolong jangan kecam sis :p

lets throwback PPC last year sewaktu aku jadi peserta kat SINI dan SINI :D

SEOUL, Korea (Part III)

Assalamualaikum. Anneyonghaseyo! bersambung dari Part I dan Part II mulakan pagi dengan banana uyu. satu ni 1200 won, kalau sini arou...