Vietnam Trip part II

by - September 07, 2015

Assalamualaikum.

hotel yang kami bermalam : CAT HOTEL.
Cat Hotel ada tiga cawangan di sekitar Ho Chi Minh City, tapi kami stay di cawangan kedua. tak jauh dari Ben Tanh Market. Layanan pun baik. Breakfast pun ok. apa lagi yang kamu mahu selain makanan halal yang mudah didapati di vietnam? haha :p

(actually, kedai makanan halal ada je,banyak la jugak. tapi harganya agak mahal. mungkin korang boleh cari restoran Halia, restoran Pandan dan lain-lain. ada juga kami try pergi makan di restoran Hjh Basiroh, the famous one di kalangan orang Malaysia tapi bagi aku tak sesedap restoran halia etc.huhu)


*bukti layanan baik :p*


first morning, kami pergi jalan rumah owner hotel. haha jarang di buat orang.
sebenarnya sebab mereka ada jual beg-beg, tu yang pergi. well, Ho Chi Minh City punye beg sangat lah murah. rasa nak beli banyak-banyak tapiiii duit takde ><



ni semua sepupu sepapat owner Cat Hotel, suka benor mereka dengan baby. untungglahh hazim ramai peminat :)


dan yang paling penting, kopi Vietnam!
pehhhh kawwww sangatttt umphhhhh huuuuuu~
aku tak suka sangat kopi tapi sekali dah minum yang ni,macam ketagih pulak.setiap hari di sana wajib minum 1-2 kali sehari. haha. best sangat! kami beli jugak stok untuk buat kopi kat rumah tapi rasanya tak sama macam minum kat sana.hahaha :D

to be continue~
bye!

You May Also Like

1 comments

  1. oooiiii, mane kedai makan pinang sedap bagai nak rak tu.. =p

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih sudi komen yang baik-baik di blog Aira,
In shaa Allah Aira akan membalas kunjungan kalian :)