Vietnam Trip part III

by - September 09, 2015

Assalamualaikum.

malu bertanya, sesat jalan+rugi.
Ho Chi Minh City terkenal dengan telekung yang murah. so, kalau pergi tak grab, rugilah. hehe. Telekung paling famous adalah dari Hjh Basiroh sebab material best, sulam cantik. kalau dekat Malaysia orang jual telekung dia RM150-170. kalau beli dekat kedai biasa di Ho Chi Minh City dapat harga RM100 tapi kalau pergi rumah Hjh. Basiroh, boleh lah murah sikit, RM90 (kira ok lah tu kalau borong banyak,jimat gituuu).


Rumah nya tak tahu kat mana. jadi tanyalah orang yang dekat kedai makan Hjh. Basiroh, nanti dia akan bagi alamat. maaflah, aku tak hafal alamatnya.haha. bagi alamat tu kat pakcik teksi, pastu dia bawaklah kita ke destinasi. jangan takut kalau rasa lama nyee pakcik bawak kereta ni,betul ke nak bawak aku pergi rumah Hjh. Basiroh bukan nak jual aku ke ape? haha aku over thinking harituh, LOL,
yang sebenarnya, jalan kat sana banyak sehala, so pusing sana sini laa ><


asalkan mak bahagia, puas hati :')
memang kegemaran mak beli telekung,kita biarkan je dia pilih.hehe.


and one more, baju vietnam silk ready made. yang paling kanan dalam gambar atas ni :D
 aku ada tanya satu kedai kat Malaysian Street (if im not mistaken), dia jual RM95 rasanya. pastu rasa macam mahal, kalau tak beli rugi pulak sebab cantik sangat. lepas tanya harga, ada bertegur dengan seorang tourist guide berhampiran dengan kedai tu..
cakap punye cakap, dia bagi alamat rumah yang jual vietnam silk ready made secara borong.wiwiwiwi syoknya! dapat sepasang RM70 >,<

tips: jangan malu untuk minta alamat tempat borong yang murah k! :)

You May Also Like

1 comments

  1. betul hihihi jgn maluuu nnt rugi eehee thanks for sharing wuuu nk gi sana ah nnt hiks

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi komen yang baik-baik :)