Best Lip Moisturizer from Drugstore

by - October 10, 2017

Assalamualaikum. Hai 😊

selamat pagi! mulakan setiap pagi kita dengan aura positif supaya kehidupan seharian kita pun menjadi positif. Topik harini berkaitan dengan penjagaan bibir. pernah mengalami bibir kering dan menggelupas tak? kadang-kadang mesti pernah kan.. aira pun sama, pernah masalah ni.. biasanya bibir aira kering sebab tersalah pakai lipstick atau lipcream yang tidak bersesuaian dengan bibir. So, harini aira nak share lip moisturizer yang sangat membantu mengatasi masalah bibir kering dan menggelupas.

maxilip
source: google

Product description:

Outer Layer (Moisturizing) – Contains Ceramide, Which Locks Up Moisture And

Provides Long-Lasting (Up To 8 Hours) Moisture For Lips.
Inner Layer (Anti-Aging) – Enriched With Maxi-Lip™ To Help Reduce Fine Lines And Keep Lips
Supple And Firm. Contains Coq10, Which Delays Skin Aging.
(Caviar) – Enriched With Caviar To Help Brighten Lips Color.
Gentle For Sensitive Lips – Fragrance, Preservative And Colorant Free.

My review:

pernah sekali aira pakai lipstick semi-matte, memang sangat tidak sesuai sebab menggelupas sampai pedih. waktu tu, aira memang takde lip moisturizer, so aira beli maxilip selepas kawan aira suggest (dia memang pengguna tegar maxilip sebab dia mengalami masalah bibir menggelupas sepanjang masa). First time aira jumpa lip moisturizer yang best macam ni. Pakai sehari je terus bibir kembali sihat. memang terhutang budi la dengan maxilip ni. hehe. Pastu, biasanya lip moisturizer yang aira pakai selalu melekit dan tak selesa. Tapi this one memang bagus sangat, tak melekit, sangat selesa dan rasa fresh je bibir. Highly-recommended untuk bibir yang menggelupas atau sebagai base untuk pakai lipcream! 

Re-purchase? Yes.

Where i can buy this? Drugstore Watsons and Guardians.

you can try this. best sangat-sangat! πŸ˜—

You May Also Like

9 comments

  1. lepasni boleh lah beli sebab pernah jugak jadi macam aira tu lepas pakai lipstick matte

    ReplyDelete
  2. nampak menarik nanti boleh cuba bibir akak kadang2 kering gak

    ReplyDelete
  3. bestnya maplips ni... rasa nak pakai terus jer... hehe.... sbb bibir akak selalu kering

    ReplyDelete
  4. thanks. amat membantu ! mek pun jenis kulit bibir kering. entah lipstick ape yg sesuai.

    ReplyDelete
  5. Saya ni mmg penggemar lip balm. Kadang belum habis dah beli yg baru. Nampaknya kena beli yg ni pulak lah hahaha

    ReplyDelete
  6. best ni..rabia pakai lipbalm nivea tu.tak kering dah bibir.biasa kalau bibir kering letak madu ats bibir.bangun pagi esk lembap je bibir.

    ReplyDelete
  7. wahhh...boleh cuba jugak ni.. bibir ni pon dah tak cantik lagi. kering pon iya.Tq sharing

    ReplyDelete
  8. Pertama kali nampak lip balm / lip moisturizer yang guna caviar. Nak cuba juga nanti.

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih sudi komen yang baik-baik di blog Aira,
In shaa Allah Aira akan membalas kunjungan kalian :)